Днес, когато отправяме апел за съединение, се обръщаме към всички

...
 Днес, когато отправяме апел за съединение, се обръщаме към всички
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Пагубни за обществото са разделителните линии, които чертаят политиците

 Open photo

 

" Днес, когато насочваме зов за съединяване, се обръщаме към всички останали политически сили и техните водачи с въпросите: Какво съединяване има в това, откакто занапред отказвате след изборите коалиция с този или с оня? Как по този начин, в случай, че зад този и оня стоят 200 000 или 300 000 български жители? 

Какво ще правиш ти, господин Борисов? Какво ще правиш ти, господин Христо Иванов? Какво ще вършиме вие, Кирил и Асен? Ще се разделите с 1 милион български жители -  с 300 - 400 хиляди от Движение за права и свободи и още от други партии ". 

 

Това попита заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев на предизборна среща във Велико Търново, където той води листата на Движението. 

 

Той ги укори, че това, което вършат, е противоположното на съединяване, антонима на съединяване - разделяне. Това не дава отговор на девиза на Народното събрание: „ Съединението прави силата “. Нито в националната памет, нито в урока на днешния ден го има това разделяне. Как ще решите сами рецесиите на българското общество, проблемите, пред които е изправен всеки един жител - да му се обезценяват парите всеки ден, да няма сигурност за работа, да няма непоклатимост, попита още Йордан Цонев.

 

Зам.председателят на Движение за права и свободи е безапелационен, че е пагубно това, което започнаха да вършат политиците и части  от обществото у нас - да чертаят разграничителни линии.

Това е и повода още от 2009 година да не можем да съставим нищо съществено и устойчиво. Оттогава нямаме нито народен блян, нито стратегически национални цели. Тъканта на българското общество постепенно и поредно в последните 13-14 години се раздира от линиите на разделянето, акцентира Цонев.

 

Той насочи мощно обръщение към политическите водачи: Или ще разберем урока от Съединението или ще продължим да потъваме в блатото на разединението и на проблемите на страната и на хората. Движение за права и свободи избира първото – да работи за България посредством разговор, посредством съединяване и обединяване, тъй като всичко останало е безсмислено.

 

Съединението е един от най-българските празници, тъй като е дело на всички нас, на нашата нация в нейното единение и разнообразие. Когато споделям, че Движение за права и свободи е най-българската партия, някои скачат на този мой израз, други го отминават с подигравка, само че точно на този празник ще се обосновавам още един път, уточни заместник-председателят на Движение за права и свободи.

 

Д-р Ахмед Доган още от основаването на Движение за права и свободи, разработвайки тактиката на българския етнически модел, слага в нейната основа отхвърли от реваншизъм и заедността, като метод на правене на политика.

А заедността е синоним на съединението, заедността е положение на съединението, съобщи Цонев.

 

Именно заедността обезпечава съединението сред другите елементи на обществото. Нашата нация е формирана от разнообразни етноси, хора с разнообразни вярвания и религии - един цветен балкански букет. Заедността е философия на правене на политика, само че е и неотменимо изискване страната да върви напред. Доказателство са последните 15 години, откакто България реализира своите геополитически цели -членство в НАТО и Европейски Съюз, добави той.

 

Ние, от Движение за права и свободи виждаме и следваме единствения метод за правене на политика - с обединените сили на нацията. Ясно е, че ние не сме идентични и няма да бъдем идентични, само че сме длъжни да бъдем съединени в напъните си за положителното на страната и на хората. С разликите си да бъдем единни, когато става въпрос България и българските жители.

 

Всичко останало са празни думи и безнаказаност към Отечеството и към хората, безапелационен е той.

Според Цонев преди всички други рецесии би трябвало да се реши политическата. Няма обаче по какъв начин да се реши политическата рецесия с разграничителни линии, сподели Цонев. И добави: Стигнахме още веднъж до девиза на Движение за права и свободи, до философията на Движението за правене на политика от 1990-та година: „ Заедност, съединяване, общи цели – всичко в името на България “.  

 

И в годините, в които виновните политически сили са приемали да вършат това дружно с нас, България е отбелязвала най- огромния си разцвет - и политически, и геополитически, и стопански, и обществен, съобщи още Цонев.

 

Той означи и значителната ролята на Камен Костадинов в Движение за права и свободи като съобщи, че най- положителната памет за него е победа на тези избори.

" Най-добрата памет за него е да работим за хората, Камен това правеше. Горе главите и успеха би трябвало да е наша! Победата в същинския смисъл на думата. Неслучайно Всевишният ни даде номер 1. Това е знак.  За нас успеха значи следното - постоянен резултат, който обезпечава на България устойчиво евроатлантическо болшинство с присъединяване на Движение за права и свободи, със сформиране на антикризисен кабинет и решение на проблемите на хората. За тази победа ние ще работим на тези избори ", съобщи Йордан Цонев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР